top of page
Ara
erenandinc

Şirket Araçlarına Logo Uygulaması, Mevzuatı ve Diğer Detaylar

Firmalar, çeşitli işlerini yürütmek amacıyla araçlarını kullanmakta. Kurumsal firmalar veya kurumsallaşmak isteyen firmalar, şirket araçlarına logolarını ve şirket bilgilerini giydirerek hem şirketinin tanıtımını sağlıyor, hem de şirket araçlarını birçok olay ve durumdan koruyor.


Birçok firma bu işi usulüne göre yapmak isterken verimli bilgiye ulaşamıyor. Araca logo yapıştırmak, giydirmek veya diğer reklam uygulamalarının yapılması için gerekli bilgileri derledik.


Yasal Süreç Nasıl İşliyor?


Öncelikle aracımızın tescil edilmiş olması gerekiyor. Yani sıfır araç alınacaksa ilk tescilin yapılmış olması, aracın ruhsatının çıkmış olması gerekiyor. İkinci el araç alımında bu durum zaten gerçekleşmiş oluyor.


Araca logo uygulaması yapılıyor, son haline getiriliyor.


TÜVTÜRK'ten araç için tadil muayene randevusu alınarak, muayeneye gidiliyor. Bu muayene normal araçların rutini olan muayeneler gibi değil, sadece araçta yapılan tadilat incelenecek ve raporlanacaktır. Burada bir tadil raporu verilecek, bu evrak çok önemli.


TÜVTÜRK'ten alınan tadil raporu ile birlikte notere gidiliyor ve aracın ruhsatına logolu olduğu işlettirilerek yeni ruhsat basımı gerçekleşiyor.


Yeni ruhsatınız ve aracınızın logolu halinin fotoğrafları ile, şirketinizin bağlı bulunduğu belediyeye giderek aracınız için İlan ve Reklam Vergisi kayıtlarını açtırmanız gerekiyor. Vergi her yıl çıkmaya devam edecektir.


Bu işlemleri gerçekleştirerek yasal bir şekilde şirket araçlarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Logo giydirmesi başarılı bir pazarlama tekniğidir ve marka bilinirliğinizi artıracaktır.

25 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page